A Tisza cipős srácok a második albummal sem lőttek bakot. Kezdhetném így a beszámolót, hiszen már a második hivatalos cd anyagnál jár a Compact Disco nevű formáció. A találó nevet, valamint a személyes kötődést (respect Beginek, régi barátomnak) már közhírré adtam. Továbbá el kell ismernem, hogy nem véletlen a banda díjáradata. Az év hazai felfedezettjei címet birtokló Compact Disco mögött ugyanis zseniális management áll, akik tudják mit, mikor kell beindítani a köztudatba, és mit mikor kell ízlésesen tálalni ahhoz, hogy ez az egész "vállalkozás" a legjobban működjön! 2011-ben PR és jó csapatmunka nélkül a legnagyobb tehetség sem ér semmit, így elmondhatjuk, a C.D. srácok legalább jó kezekben vannak. S mivel a háttér adott már, így inkább a lemezről ejtenék pár szót.

A fekete album már kinézetében is különleges. Valahogy vonzódom az olyan borítókhoz, ami mögé bárki képes elbújni. Számomra egy fekete, épp, hogy egy logót tartalmazó sejtelmes art sokkal többet enged sejtetni, mint mondjuk egy group fotót tartalmazó disc borító. Ezzel már első körben betaláltak a srácok, s a lemez többszöri meghallgatása után is azt mondhatom, a zenével sem lőttek mellé.

A Compact Disco megcélzott egy olyan közönséget, aki eddig nem igazán volt kiszolgálva. Azokhoz szólnak, akik már megunták a mindenkori techno őrületet. Azokhoz szólnak, akik szeretnek a múltból "révedni" és a múlt képeire emlékezni. Azoknak szánják, akik táncolva, mosolyogva szeretnek szórakozni, vagy épp bólogatva meghúzódni a táncterem sarkában.

A II. egy érettebb album, mint az első. Ezernyi behatás, mégtöbb érezhető stílusjegy. Egy bizonyos, 100% diszkóról beszélhetünk. Számomra is csak úgy repültek vissza az emlékek. Kaptam én mindent az arcomba! Érkezett egy kis New Order, jött egy kis Depeche Mode, kaptam egy kis Rex the Dog témát, befigyelt egy csipetnyi Kraftwerk is és korai kultikus kezdeményezések.

Félreértés ne essék! A C.D. nem koppint, csak épp olyan műszekből merít ihletet, akik meghatározóak voltak és azok a mai napig is. Továbbá olyan hangzást képviselnek, mely ha megszólal, akarva akaratlanul felidézi a múltat azok számára, akik ebben az egészben annó tövig benne voltak.

Nem boncolnám szét a számokat. Legyen elég annyi, hogy a Compact Disco egy szerethető albumot hozott létre. Azoknak ajánlom én személy szerint, akik szeretnék megismerni a gyökereket és azt, ahonnan elindult ez az egész elektronikus zenei kultúra. A II. egy ilyen kis utazást segít elő. 2011-es köntösben, de egy nagy pápát intve a 80-as éveknek.

**

A lemezért köszönet a CLS kiadónak.
A Compact Disco - II. már online is megrendelhető a következő elérhetőségen:
http://www.clswebshop.hu/index.php?vl=ZW5jb2RlZF91cmxAcD1zcEl0ZW0maXRlbU51bWJlcj0yNjUyJmNhdGVnb3J5TnVtYmVyPTUxJiZxcD0=


A bejegyzés trackback címe:

https://ritmo.blog.hu/api/trackback/id/tr812987667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása