Chan Chan

2011.01.25. 14:10

Viva Cuba,

Azt hiszem ezt jó a levegőbe kiabálni, akár csak egy koncert alkalmából is... Kuba világa senkit sem hagy hidegen. Kuba zenei világa épp olyan színes, mint maga az ország. Ezernyi szín, ezernyi hang, és egy igaz kultúra. A Salsa szinte mindenhol hallható: a strandon, az étteremben, az utcán, bárhol amerre lépünk és amerre elhaladunk.

A történet viszont itt nem áll meg, hiszen számos további ínyencségre is számíthatunk: rumba, vagy épp cha-cha-cha, egyre megy... Mindenhonnan a zene szól, minden ablakból ez szűrődik ki.

Az emberek boldognak tűnnek és úgy is próbálnak élni. Mosolyognak és egész lényüket áthatja a zene. Legyen szó a rabszolgák ősi táncáról, vagy épp az új követendő dallamokról, mindenben a harmóniát keresik.

A Buena Vista hűen tükrözi eme világot, s az már csak külön öröm, hogy itthon is bőszen akadnak mind rajongók, mind pedig követők. A Chan Chan egy igazán fantasztikus zene, dallamai, fúvós vonala pedig ismerős lehet azoknak, akik a hazai koncerteken is megfordulnak.

Buena Vista Social Club - Chan Chan

Kevesen vannak, akik képesek könnycseppet fakasztani, de van szerencsém ismerni egy fiatal embert, aki ezen taktusokat igen finoman tudja adagolni a szívnek.

Hölgyeim és Uraim, Elefántcsontpart hercege, mr. Csík Andor (Ocho Macho)

Ocho Macho - Acoustico Live 2009 (46 másodperctől)


A bejegyzés trackback címe:

https://ritmo.blog.hu/api/trackback/id/tr992612326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása