Szánom és bánom, de őszinte leszek, a More Love To Share csak most jutott el hozzám. Hozzáteszem, csak kölcsönbe, de már biztos vagyok benne, hogy nekem ez a lemez kell. Nagyon kevés olyan előadót és főleg zenei anyagot tudok felsorolni, amire azt mondom első hallásra, hogy én bizony ezt szeretném. Márpedig a Riddim Colony "legújabb" albuma pontosan ilyen.

A velem egy napon született zenekar rendesen megmutatja számunkra, hogy mit is ért jamaikai életérzés alatt. G-Ras amúgy is nagy mágus a szakterületén, de amit itt prezentálnak, arra kevés a biccentés. 11 számon és 45 percen át átívelő raszta kavalkádot kapunk az arcunkba. Van itt minden: lazulás és napsugár köszöntés, fenékrázás és risza, bólogatás és hullámzás, habokba csobbanás és felemelkedés.

Egy eklektikus anyagot kaptunk, ahol olyan neves vendég is szerepet kapott, mint az Irie Maffiából is jól ismert Sena, A közös One Blood amúgy is egy jól eltalált nóta, de az egész lemezre rá lehet illeszteni a hasonló jellemzést ugyanúgy.

Habár hivatalosan az anyag 2010 decemberében jelent meg, én azt mondom, jobb később, mint soha. Jobb később, és hogy azt mondjam, kötelező anyag. Azok számára, akik elhivatottan szeretik a reggae műfajt, és azoknak is, akik a műfajon belül ráfülelnek minden hazai, és egyben igényes próbálkozásra is.

A Riddim Colony ezúttal is hozza a kötelezőt. A More Love To Share méltó ismertségükhöz, hírnevükhöz, és biztos vagyok benne, hogy a rajongók száma a jövőben is emelkedni fog.

Ha gondolod, hallgass rá online és persze vásárold meg eredetiben:

www.deep.hu/catalog/RCCD003D


A bejegyzés trackback címe:

https://ritmo.blog.hu/api/trackback/id/tr513007180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása