Az Ocho Akta folytatódik... méghozzá egy olyan emberrel, aki évek óta a háttérben mozog. Szó szerint értendő ez, hiszen a "konga" a zenekar legelső hangja óta színen van, ugyanakkor pontosan ő az, aki megbújik hangszerei mögött, elbújik sapkája alatt, vagy épp nyakig takarja magát egy jól megtermett törölközővel. Hölgyek és urak: a backstage man, a hegyek lovagja, a küllők és Shimano váltók hercege, Kőszeg nagy öregje, Mr. Tompa Konga Krisztián...

***

Ritmo: Mivel folyamatosan az a kép jut eszembe, hogy elveszel a fények árnyékában, milyen érzés most, hogy pár percig és mondatig rólad szól minden? A valós életedben is ennyire "visszafogott" vagy, mármint ami a személyiségedet illeti. Milyen Krisztiánt ismernek a kőszegi mindennapok polgárai?

TK: Azt hiszem igen,mondhatjuk. De ne,hogy azt gondolja bárki is,hogy egy sarokban ülős csendes ember vagyok. Imádom a társaságot a haverokat összejöveteleket,viszont nem akarok minden áron a társaság középpontja lenni vagy akár feltűnősködni. Összegezve tehát inkább békés, nyugodt, mint visszafogott!

Ritmo: Kőszegen születtél, itt is éled mindennapjaid. Ha eltekintünk a zenekartól, hogyan éli az életét Tompa Krisztián? Apa, családfő, jó munkás ember?

TK: Minden stimmel:Apa,Családfő kivéve a jó munkás ember:-)))))
Természetesen van civil állásom de nem akarok belerokkanni a munkába. Csak annyit, amennyi a családnak kell,a többi meg majd lesz valahogy.Sosem tudtam spórolni,a feleségem viszont igen úgyhogy jól kiegészítjük egymást.Van egy csodálatos nevelt lányom a Hanna aki mér 10-éves,és egy még csodálatosabb édes lányom a Sári aki most lesz 4. És természetesen még egy náluk is csodálatosabb feleségem a Szilvi akinek a korát nem árulom el:-)))Na szóval így élünk Mi!

Ritmo: Ha már megemlített, beszéljünk egy kicsit Szilviről és a zenekari énedről. Mennyire tolerálja a párod a folyamatos rendezvényeket? Egyrészről biztosan örül a sikerednek, de valljuk meg, az éremnek két oldala lehet, még a legjobb családokban is, ami teljesen érthető. Hogyan éled meg az OM jelenlegi sikereit?

TK: Az az igazság,hogy Ő már így kapott engem,úgyhogy tudta mire vállalkozik mikor hozzám jött. Természetesen nem mindig boldog,hogy ennyit vagyok úton de támogat mindenben! Máshogy nem menne! Sikerek? Hogy hogyan élem meg a sikereket? Igazából talán azt hiszem hogy álmodom!

Ritmo: Álom? Akkor úgy kérdezem, gondoltad volna anno, amikor elindult a csürhe gondolata a fejedben, hogy 2 album, aranylemez, külföldi lehetőségek, fesztivál turnék, miegymás jönnek majd egymás után? Nehéz volt az első gondalatokat tettekké váltani?

TK: Viccelsz? Az egész történet úgy indult,hogy kőszegen,kőszegi srácokkal +1 énekesnő összejöttünk zörögni. Azt sem tudtuk mit játszunk,milyen stílusban meg egyáltalán,hogy hol és mivel. Ezek után el tudod képzelni,mennyire volt valami is ezek közül tervbe! Aztán mikor Gergő megérkezett a bandába igazán onnan kezdtünk talán kicsit komolyabban dolgozni és kezdte el Ő tolni a zenekar szekerét. Az biztos, ha Ő nem lenne a bandába még talán még mindig azon gondolkodnánk,hogy mit játszunk,milyen stílusban, hol, mikor, kinek és egyáltalán minek?!

***
Ez volt az a pont, amikor Krisztiánnál először szakadt el a cérna, és a vérével nem bírva azonnali bringázásra adta a fejét... így csak vártunk és vártunk, de hamarosan ismét készen állt, hogy kérdéseink kapcsán is megállja a helyét... :)))
***

Ritmo: Komolyan érdekel mi vezet rá egy kőszegi fiatalembert, hogy úgy döntsön, márpedig zenélni akarok, és ami a lényeg, szórakoztatni. Volt anno bármiféle kitűzött cél, vagy csak hangosan szóljon és kezdjünk valamit a szabadidőnkkel dologként indult?

TK: Nézd, mint már említettem, nem volt ebben semmi tudatosság. Igazából Andorral többször beszélgettünk róla a törzskávézónkban (ahol nem csak kávét lehet fogyasztani:-)),hogy jó lenne egy zenekar de aztán mindig ennyiben is maradtunk. Aztán egyszer mint a mesékben jött egy nagy tanítómester és azt mondta:ZENÉLJ! Ez volt kb.2003-ban. Most meg interjút adok Neked. :)

Ritmo: Ha pedig nem zenélsz, mester! Akkor? A család és a zene mellett vannak még más szerelmeid is? Ha azt mondom extrém sportok, akkor hogyan folytatod? Mesélj kicsit erről a Krisztiánról, mik a megszokott, állandó sportok az életedben, és mi volt a legőrültebb dolog, amiben valaha részt vettél?

TK: Ha ábc-sorrendbe akarnám szedni ,akkor lehet, hogy minden betűnél találnék valami érdekességet. Kezdeném a bringával és befejezném a szörffel! Egyébként az utóbbi években "csak"a bringa maradt, mivel kilépek a házam kapuján és már is a hegyben vagyok. Aztán meg 1 órán belül kocsival a Semmeringen(Ausztria) vagyok, ahol iszonyú jó bringa park van. Amikor pedig csak este van 1 óra szabadidőm, akkor pedig egy kis országúti gurulással lazulok. Tehát BIKE FOREVER! A családom azt mondja,nem vagyok normális,hogy 5 bringám van, de Én erre mindig azt válaszolom: "ugye aki nem issza el":-)))))))))))))))))). A leg extrémebb dolog? Nem emlékszem mert elájultam. :)))

***
Szeretném ismét idézni Kriszt, aki már meg sem lepődve, a következő mondatot intézte hozzám: "Na most megyek bringázni aztán majd folytatom!üdv. "
***

Ritmo: Becsületére legyen mondva folytatta, és ha már ő így volt, akkor nekem is meg kellett ragadnom az alkalmat. Tehát... Mind a sportban, mind a munkádban ingázol a saját városod és határon túli "sógoraink" között. Nap, mint nap ott vagy, ott dolgozol, mennyiben más ott az élet, van bármiféle különbség attitűd és attitűd között? Ha egyáltalán kell, mennyiben tudod ezt átmenteni a mindennapjaidba?

TK: Melózni, bringázni, snowboardozni, síelni járok Ausztriába. Ahogy mondod csak ingázok,és ez jó is így! Vannak dolgok amit tanulhatnánk a "sógiktól", de ez fordítva is igaz. Tehát amikor "kell" irány Ausztria, aztán meg a dolgom végezetével húzás haza, mert jó, jó, jó, jó, de jó nekem itthon!

Ritmo: Mi ad neked még erőt? Hamarosan közelítesz a negyedik X-hez. Mi az, ami még neked újdonságot adhat, miben gondolod, hogy még változtatnod kell, vagy épp el kell érned az életedben?

TK: 40.??? miért az is kor? Nekem nem fáj! Szerintem az ember 40 évesen is tud "hülye" lenni és pörgős meg 18 évesen is punnyadt! Ez csak beállítottság kérdése. Mit szeretnék elérni? Csak azt mint minden ember és élőlény a világon: boldog lenni és látni, hogy a családom és a környezetem is az!

Ritmo: Neked viszont jelen pillanatban az egyik boldogság forrása az új album is, mely nem is oly rég jelent meg a CLS gondozásában. Online a világ. De végezetül, neked mit jelent ez a mondat? Mindenkitől megkérdezem, mert kíváncsi vagyok mennyire gondolkodtok máshogy. Mit jelent neked korunkban, hogy online a világ? Pozitívnak értékeled vagy inkább nyűg az ember hátán?

TK: Természetesen fantasztikus dolognak tartom a világhálót és kell is használni. Bár Én nem azok az emberek közé tartozom, akik ne tudnának élni nélküle. Többet nem ülök gép előtt. mint igen. Fontos,hogy az ember megtalálja az egyensúlyt ebben is, mint minden másban az életben.A gyermekeimnek is próbálom ezt tanítani. Lehet lógni a neten, de mellette igen is meg kell érinteni és ismerni a természetet! Összefoglalva:ha már így alakult, hogy létezik, használjuk és élvezzük az előnyeit, de ha lehet inkább mennyünk MONTIZNI meg túrázni!:-)))))))))))

Legyen így... érintsük meg a természetet, ettől nem változik meg a természeted :)
Ha pedig bárki bringázni akar, vagy csak egy jó beszélgetni a gázteleszkópos cangákról, Kriszt mindíg elcsíphetjük pár mondatra :) Köszönöm


A bejegyzés trackback címe:

https://ritmo.blog.hu/api/trackback/id/tr723108471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása