2011. december 12.-én ismét Budapesten játszik a Stereo MC’s zenekar

Az örökifjú Stereo MC’s nélkül talán nem is bontakozott volna ki két olyan fontos kifejezés, amelyek örökre összefonódtak Rob Birch bandájával. Ez pedig nem más, mint a brit klubélet, valamint úgy általában az elektronikus tánczene. Elvégre gondoljunk csak bele abba, hogy a kilencvenes évek hajnalán megjelent Supernatural és Connected nagylemezek iskolateremtő mivoltát mennyiben tudta igazolni az elmúlt húsz év, és azt sem árt figyelembe venni, hogy mindeközben a Stereo MC’s csak és kizárólag akkor adott életjelet, amikor annak eljött az ideje. Nem volt erőltetett dalszerzés, nem volt hakni: csak és kizárólag minőségi szórakoztatás, épp úgy, ahogy egy letűnt kor popkultúrája ezt normatívan megkövetelte. Márpedig a Stereo MC’s hangzása mégsem volt olyan régi vágású, mint értékrendje: funkos lazaságú, hip-hoppal, elektronikával és rockzenével kacérkodó karakterének állandóságát az ütemek magabiztossága adta, és bármilyen irányba is változhatott az összkép, a tengerentúlt is meghódító brit banda képtelen volt hibázni.

Idei nagylemezével, az Emperor’s Nightingale-lel pedig azt bizonyította a formáció, hogy a kellő tűz megléte mellett innováció miatt sem kell a szomszédba menni, hiszen a Stereo MC’s hangzása ismét annyit frissült – köszönhetően az alkalmi dubstep és breakbeat-elemeknek –, amennyiben megőrizte örökké friss és páratlanul üdítő orgánumát. Ezért is örömteli, hogy a banda két évvel a legutóbbi DJ-szettje, kilenc évvel a legutóbbi fesztiválkoncertje, és tíz évvel a legutóbbi klubkoncertje után ismét olyan felségterületen táncoltathatja meg rajongóit, ahol dalai a leginkább működnek. Márpedig az A38 táncparkettjén a majd felcsendülő Step It Up, az Elevate My Mind, vagy épp a Deep Down And Dirty kellően fülledt hangulatot teremt majd ahhoz, hogy kétség se férhessen a Stereo MCs időtlen uralmához, és ha ennek szellemében kíváncsi vagy az év utolsó nagy bulijára, mindenképp a hajó fedélzetén lesz a helyed. Főleg, hogy az estét nem más melegíti be, mint a Sizzlin’ című dal révén országos ismertséget szerző Fábián Juli és Zoohacker, akik a hazai elektronikus színtér egyik legnagyobb reménységévé léptek elő az utóbbi hónapok során.

Jegyek kaphatók itt:
További információk itt:
www.facebok.com/JuliFabian&Zoohacker


A bejegyzés trackback címe:

https://ritmo.blog.hu/api/trackback/id/tr973347952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása